Spring til hovedindhold

Forslag

Hvidvasksekretariatet

Nyhed

10. november 2023 08:51

Ny kvartalsrapport: Guld som valuta er eftertragtet i kriminelle miljøer

I denne kvartalsrapport kan du blandt andet læse om øget efterspørgsel efter guld i de kriminelle miljøer, om organiseret kriminalitet i sportsbranchen og om Hvidvasksekretariatets deltagelse på Egmont-Group-plenaret i Abu Dhabi.

Kvartalsrapport 2023Q3 forside

Du kan også få indblik i en ny trusselsvurdering fra Europol på områderne for økonomisk kriminalitet, hvidvask og korruption, og så har FATF taget den globale temperatur på implementering af standarder på området for virtuelle aktiver og virtuelle service providere.  


Du kan som altid læse om de underretninger, Hvidvasksekretariatet har modtaget i kvartalet, om beslaglæggelser i perioden og om udvalgte domme for hvidvask. Herudover kan du finde links til interessante artikler og rapporter, fx om fokus på bedrageri i Norge, om hvidvask via kunst og om svenske bander, der bruger Spotify til at hvidvaske penge. 

God læselyst.

 

Læs kvartalsrapporten.

5. marts 2024

Hvidvasksekretariatet

Ny kvartalsrapport: Risiko for hvidvask ved udfasningen af 1.000-kronesedlen

I denne kvartalsrapport kan du blandt andet læse om risikoen for hvidvask i forbindelse med udfasningen af 1.000-kronesedlen. Der er også nyt om kontanter fra Norge, hvor godt 27 millioner norske kroner forlader Norge - hver dag. Du kan herudover læse om hvidvask via forbrugslån.

5. februar 2024

Hvidvasksekretariatet

Virksomheder risikerer at blive indblandet i hvidvask

Virksomheder skal være opmærksomme på, hvem der betaler deres regninger. Hvidvasksekretariatet vurderer nemlig, at handelsbaseret hvidvask udgør et højrisikoområde for hvidvask i Danmark.

11. januar 2024

Hvidvasksekretariatet

Hvidvasksekretariatet udgiver risikovurdering vedr. indkaldelse af 1.000-kronesedlen

Nationalbanken har i samråd med Erhvervsministeriet besluttet, at seddelserier fra 1944 til 1997 samt 1.000-kronesedlen bliver ugyldige som betalingsmidler den 31. maj 2025 og påbegynder derfor indkaldelse af sedlerne.