Spring til hovedindhold

Forslag

Hvidvasksekretariatet

Nyhed

5. marts 2024 15:05

Ny kvartalsrapport: Risiko for hvidvask ved udfasningen af 1.000-kronesedlen

I denne kvartalsrapport kan du blandt andet læse om risikoen for hvidvask i forbindelse med udfasningen af 1.000-kronesedlen. Der er også nyt om kontanter fra Norge, hvor godt 27 millioner norske kroner forlader Norge - hver dag. Du kan herudover læse om hvidvask via forbrugslån.

Kvartalsrapport 2023 Q4

I rapporten kan du også finde links til interessante artikler og rapporter. EU-kommissionen har udgivet ny rapport om salg af gyldne pas i Caribien, som de vurderer udgør en trussel for hvidvask i Europa, og FATF har sat fokus på Cyber-Enabled Crime.

 

Du kan som altid læse om de underretninger, Hvidvasksekretariatet har modtaget i kvartalet, om beslaglæggelser i perioden og om udvalgte domme for hvidvask.

 

God læselyst.

 

Læs kvartalsrapporten.

5. februar 2024

Hvidvasksekretariatet

Virksomheder risikerer at blive indblandet i hvidvask

Virksomheder skal være opmærksomme på, hvem der betaler deres regninger. Hvidvasksekretariatet vurderer nemlig, at handelsbaseret hvidvask udgør et højrisikoområde for hvidvask i Danmark.

11. januar 2024

Hvidvasksekretariatet

Hvidvasksekretariatet udgiver risikovurdering vedr. indkaldelse af 1.000-kronesedlen

Nationalbanken har i samråd med Erhvervsministeriet besluttet, at seddelserier fra 1944 til 1997 samt 1.000-kronesedlen bliver ugyldige som betalingsmidler den 31. maj 2025 og påbegynder derfor indkaldelse af sedlerne.

16. november 2023

Hvidvasksekretariatet

Ny temarapport: Flere straffes for hvidvask

Antallet af fældende afgørelser for hvidvask stiger. Både afgørelser om simpel hvidvask og grov hvidvask har ført til flere domme. Udviklingen bliver beskrevet i Hvidvasksekretariatets nye temarapport ”Afgørelser om hvidvask i tal.