Spring til hovedindhold

Forslag

Hvidvasksekretariatet

Nyhed

6. maj 2024 15:17

Ny temarapport: "Hvidvask med kontanter"

Kriminelle aktører flytter fortsat store værdier via kontanter. Det er attraktivt, fordi kontanter er vanskelige at spore for myndighederne, og det understøtter, at de kriminelle aktører kan holde sig anonyme.

Temarapport hvidvask med kontanter forside

I rapporten ser Hvidvasksekretariatet blandt andet på den seneste udvikling på kontantområdet i Danmark, og hvad en række nyere tiltag kan betyde for de metoder, som de kriminelle aktører bruger til at hvidvaske deres udbytte.

 

Læs rapporten ”Hvidvask med kontanter”

15. maj 2024

Hvidvasksekretariatet

Ny kvartalsrapport: Udfasning af 1000-kronesedlen og veksling gennem spilleautomater

I denne kvartalsrapport rapporten giver vi blandt andet status på udfasning af 1.000-kronesedlen og gør opmærksom på et nyt modus for veksling gennem gevinstgivende spilleautomater i spillehaller og på restaurationer

5. marts 2024

Hvidvasksekretariatet

Ny kvartalsrapport: Risiko for hvidvask ved udfasningen af 1.000-kronesedlen

I denne kvartalsrapport kan du blandt andet læse om risikoen for hvidvask i forbindelse med udfasningen af 1.000-kronesedlen. Der er også nyt om kontanter fra Norge, hvor godt 27 millioner norske kroner forlader Norge - hver dag. Du kan herudover læse om hvidvask via forbrugslån.

5. februar 2024

Hvidvasksekretariatet

Virksomheder risikerer at blive indblandet i hvidvask

Virksomheder skal være opmærksomme på, hvem der betaler deres regninger. Hvidvasksekretariatet vurderer nemlig, at handelsbaseret hvidvask udgør et højrisikoområde for hvidvask i Danmark.