Spring til hovedindhold

Forslag

Registrer dig i GoAML

Du skal oprette en bruger i GoAML til dig eller din organisation for at kunne sende en underretning til Hvidvasksekretariatet om mistanke om hvidvask.

Hvad er GoAML

GoAML er en portal til indberetning af mistanker om finansiel kriminalitet. Hvis du er en underretningspligtig virksomhed eller person i medfør af hvidvaskloven, kan du via GoAML foretage indberetning af mistanke om hvidvask eller finansiering af terrorisme til Hvidvasksekretariatet.

 

Der er ikke fri adgang til goAML. Det betyder, at du og din organisation skal have en bruger for at kunne underrette Hvidvasksekretariatet om mistanke om hvidvask. Første step er derfor at oprette en bruger til din organisation. Derefter skal personalebrugere fra din organisation tilknyttes brugeren, så de kan lave indberetninger via goAML.

 

Hvordan skal du registrers i GoAML

Hvis du underretter på vegne af en organisation som ikke er registreret i GoAML, skal du først registrere organisationen. Hvis du underretter på vegne af en organisation som er registreret i GoAML, skal du registrere dig som bruger tilknyttet din organisation. Hvis du ikke underretter på vegne af en organisation, kan du registrere dig som individuel bruger.

Registrer en organisation i GoAML

Først skal du tage stilling til din virksomhedstype. Du har følgende muligheder:

1

  • Underretningspligtig organisation: Din organisation har behov for at underrette om mistænkelige forhold, der kan indikere hvidvask eller terrorfinansiering.
  • Tilsynsorgan: En bestemt branche der har behov for at se samlede statistikker over branchens indrapporteringsevne, men ikke har behov for at indberette om mistænkelige forhold.
  • Stakeholder: Interessent ift. hvidvaskforebyggelse der ikke har behov for at sende underretninger om mistænkelige forhold.

Herefter skal de relevante oplysninger om din organisation udfyldes: navn, adresse, CVR-nummer osv.

 

Organisationens virksomhedsområde skal udfyldes med en bestemmelse fra hvidvasklovens § 1, nr. 1-24 som bedst dækker virksomhedens aktiviteter.

 

org udfylde

Ved at trykke på 2. Administrator i venstre side, skal organisationens første administratorbruger udfyldes. Dette felt skal udfyldes på samme vis som de øvrige personer, der skal tilknyttes din organisation. Eksempel på registreringsskema ses nedenfor. Vælg derudover et kodeord og et brugernavn. Det valgte kodeord og brugernavn, bliver dine fremtidige loginoplysninger.

 

administrator udfyldes

Slutteligt, ved at trykke på 4. Forhåndsvis og indsend i venstre side, skal CAPTCHA udfyldes. Dette er et antihacker og digitaliseringssystem, som fungerer ved brug af et billede af et ord med forvreden tekst. Såfremt du modtager en fejlmeddelelse, skal du opdatere siden og udfylde CAPTCHA igen.

 

Captcha

 

Din anmodningen er nu sendt og afventer godkendelse af Hvidvasksekretariatet.
Registrer en bruger hos en eksisterende organisation i GoAML

Hvis din organisation er registreret og godkendt i goAML, kan du registrere en bruger tilknyttet din organisation. Nye brugere registreres på goAML hjemmesiden. Tryk på bruger (underretningspligtig organisation) i bunden til venstre på siden, for at anmode om registrering af bruger.

 

register bruger tilknyttet org

 

 

Du bliver ført til en registrerings formular, som skal udfyldes for at indsende anmodningen. Felter markeret med rød er obligatoriske. For at knytte den nye bruger til organisationen skal organisationens ID noteres i feltet Organisations ID. Organisationens ID-nr. kan findes af en anden bruger eller administrator som er logget på goAML, i menuen under MIT GOAML → Mine organisationsoplysninger → Organisations ID.

 

bruger org 2

Slutteligt, ved at trykke på 3. Forhåndsvis og indsend i venstre side, skal CAPTCHA udfyldes. Dette er et antihacker og digitaliseringssystem, som fungerer ved brug af et billede af et ord med forvreden tekst eller tal. Såfremt du modtager en fejlmeddelelse, skal du opdatere siden og udfylde CAPTCHA igen.

 

bruger org 3

Din bruger anmodningen er nu sendt og afventer godkendelse af din GoAML administrator.

 

Organisationen skal selv godkende nye brugere, under Admin → Godkendelse af Brugere. Her kan administratoren under Request Status trykke på Afventer at underretters adm. bekræfter, hvorefter en formular med al information brugeren har indtastet er synlig.

 

Hvis informationen fremstår gyldig og brugeren hører til organisationen, kan administratoren trykke Godkend endeligt / Finalize. Herefter vil brugeren kunne logge ind på GoAML hjemmesiden.

Registrer en individuel bruger

Hvis du ikke vil tilknyttes en organisation i GoAML, kan du registrere en individuel bruger. Tryk på Bruger (individuel) i bunden til højre af forsiden, for at anmode om registrering af bruger.

bruger

Du bliver ført til en registrerings formular, som skal udfyldes for at indsende anmodningen. Felter markeret med rød er obligatoriske.

 

Individuel bruger oplysninger

Slutteligt, ved at trykke på 3.Forhåndsvis og indsend i venstre side, skal CAPTCHA udfyldes. Dette er et antihacker og digitaliseringssystem, som fungerer ved brug af et billede af et ord med forvreden tekst. Såfremt du modtager en fejlmeddelelse, skal du opdatere siden og udfylde CAPTCHA igen.

 

goaml individuel bruger captcha

Din anmodningen er nu sendt og afventer godkendelse af Hvidvasksekretariatet.