Spring til hovedindhold

Forslag

Hvidvasksekretariatet

Nyhed

15. maj 2024 10:30

Ny kvartalsrapport: Udfasning af 1000-kronesedlen og veksling gennem spilleautomater

I denne kvartalsrapport rapporten giver vi blandt andet status på udfasning af 1.000-kronesedlen og gør opmærksom på et nyt modus for veksling gennem gevinstgivende spilleautomater i spillehaller og på restaurationer

2024 Q1 Kvartalsrapport forside

I rapporten kan du som altid læse om, hvor mange underretninger Hvidvasksekretariatet modtog og videresendte i det forgangne kvartal. Du kan også orientere dig om, hvordan de efterretningsoplysninger, Hvidvasksekretariatet sender til Skatteforvaltningen anvendes, og hvad de resulterer i. Du kan også blive klogere på aktuelle hvidvasksager.

 

I rapporten kan du også finde links til interessante artikler og rapporter. Eksempelvis har det kriminalpræventive råd i Sverige udgivet en ny rapport om ’muliggørere’. Rapporten handler om personer, der bruger deres erhverv og mandat til at hjælpe kriminelle netværk.

 

God læselyst.

 

Læs kvartalsrapporten

23. maj 2024

Hvidvasksekretariatet

Årsrapporten for 2023 er ude nu

I årsrapporten kan du blandt andet læse om Hvidvasksekretariatets arbejde med de godt 81.000 underretninger, vi modtog i 2023, og om hvordan de efterretningsoplysninger, Hvidvasksekretariatet sender til andre myndigheder, anvendes og hvad de resulterer i.

6. maj 2024

Hvidvasksekretariatet

Ny temarapport: "Hvidvask med kontanter"

Kriminelle aktører flytter fortsat store værdier via kontanter. Det er attraktivt, fordi kontanter er vanskelige at spore for myndighederne, og det understøtter, at de kriminelle aktører kan holde sig anonyme.

5. marts 2024

Hvidvasksekretariatet

Ny kvartalsrapport: Risiko for hvidvask ved udfasningen af 1.000-kronesedlen

I denne kvartalsrapport kan du blandt andet læse om risikoen for hvidvask i forbindelse med udfasningen af 1.000-kronesedlen. Der er også nyt om kontanter fra Norge, hvor godt 27 millioner norske kroner forlader Norge - hver dag. Du kan herudover læse om hvidvask via forbrugslån.